Beraya seminggu, berat naik berkilo-kilo ? | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Wednesday, 29 August 2012

Beraya seminggu, berat naik berkilo-kilo ?

assalamualaikum. ;)


masuk bulan Ramadhan beria pasang niat nak kuruskan badan sikit di samping menjalani amal ibadah. bila dah genap sebulan berpuasa adalah kesan positifnya walaupun tak semegah mana. 0.5 kg : ok lah tuu kan daripada tak ada.


bila tiba Syawal, belom genap seminggu raya, timbang dah beralih 3 kg ke depan daripada berat asal. apakah ? apakah ? apakah ?

pinjam dari SINI


tu lah. lain kali nak beraya sakan jangan sampai tak hingat dunia. asal nampak kuih sedap mata memandang di ngap. bla sedap di tekak, di ngap lagi. rasa enak lagi, ngap agi. itu baru sebuah rumah. bila beraya 4,5 buah rumah, hamek kau, kembung perut di buatnya.


aigoo. aigoo.


petang ni nak beraya rumah member. dia buat rumah terbuka. rezeki jangan di tolak. ye dak ? kembung lagi lah perutku ni. tak pe, nanti boleh berskipping. :D


# untunglah orang makan banyak badan maintain slimmmmm.


thanks for reading. ^^

18 comments:

  1. akak penat mkn byk, gini gak.. bak ckit lemak tu

    ReplyDelete
  2. fenomena lepas ramadahn org mengeluh dah bertambah berat badan.... ada ke yg turun? heee

    selamat hari raya maaf zahir batin

    ReplyDelete
  3. alamak! terpias kepada saya.. makan banyak tapi maintain slim, tapi berat naik kot.. hehe

    ReplyDelete
  4. xpe.raya setahun sekali. hehehe

    ReplyDelete
  5. x pe..nanti boleh diet balik hihi

    ReplyDelete
  6. stress citer pasal weight ni
    ai naik 5kg taw
    nangesssssss uwaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  7. tu la pslnye.. lps raye ni byk lak tu
    open house sane sni. dah la REZEKI
    jgn ditolak.. nk tolak syg. rugi lak.
    bile pegi, jenuh plak nk tahan nfsu.
    heshhh ~




    *aah mmg untung arrr kan yg jns
    mkn byk tp berat bdn mantaiiiinn je






    slm lebaran,
    cik ana

    ReplyDelete
  8. ala takpe nanti turun balik la berat badan tu... sebab pasni mesti da kurang open house...

    ReplyDelete
  9. adehh..sia2 diet bape bulan...time syawal..makan lemang tak hengat mesia wehh....nak skiping le gini

    ReplyDelete
  10. saya ni senang naik senang turun..tp lepas kawen rasanya ada potensi gemuk..oh, tidak!

    salam merdeka :)

    ReplyDelete
  11. Hehehe. Tu la untung orang yang makan banyak mana tapi badan tetap maintain. Kita ni, nak makan pun fikir2 berapa kali baru ngap. Takut berat naik punya pasal. CT tengah diet ke? :)

    ReplyDelete
  12. aku xkesah gain weight pon.. aslkan bahagia sbb dpt mkn.. hahaha !

    ReplyDelete
  13. akak antara org yg bertuah tu..penimbang naik 2 kilo melompat suka hahah! (kes badan lidi hehe)

    ReplyDelete
  14. mengeluh..tapi makan tetap mkn yer dak? hehe

    p/s: sis follow kamu dari blog mizztina... ;)

    ReplyDelete