Belajar Jahit Baby Bib | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Wednesday, 19 March 2014

Belajar Jahit Baby Bib

assalamualaikum. ;)


Belajar Jahit Baby Bib.
Notforsaleyet. hihii:)



setapak ke hadapan nampaknya aku ni kan ? hehee alaa, buat sesaje je baby bib ni sebab sedih buat beg tak jadi. beg mengecil pula tak memasal. hohoo untuk menghiburkan hati yang lara tuu, aku buatlah baby bib ni. kengkonon nak mencuba sesuatu yang baru dan lain sikitlah. cari-cari tutorial baby bib yang senang dan mudah di fahami kat google tuu, apa lagi, projek pun dimulakan.



Plastic Snap Button 



kalau perhati kat gambar pertama. ada 1 lagi baby bib Bunga kecil-kecil tuu. itu baby bib yang pertama. minta mak komen sikit baby bib tuu, beliau kata bukaan untuk kepala macam kecil sangat. takut baby tak muat pula. tu yang terhasil baby bib warna Blue Slipper tuu. tu pon adjust sana sini sikit kasi cun sikit lagi. heheee



Blue Slipper | Front view
Brown Square | Back view
nak guna both side pon boleh. ;)




# tunggulah aku dah ada anak sendiri nanti (Insyaallah) aku buat banyak-banyak untuk diri sendiri. hihiii

thanks for reading.

27 comments:

  1. Assalamualaikum awak. bestnya.. sheila cuma ada beli 1 je bib.. seronok tengok orang kreatif! hahaha singgah sambil menabung sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wee. tenkiuuu~
      sikit-sikit je kreatifnya. :)

      Delete
  2. wawawa..comel giler.. brape hengget ni dik??

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel ke ? mekasihhhh. wiwiwii
      tak decide harga lagi kak. sebab tu notforsaleyet. hehee

      Delete
  3. Replies
    1. tak decide harga lagi yui. hihii :)

      Delete
  4. Comelnya.... X jual ke? Bleh bli utk aeera ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat masa ni belom lagi kak. baru try error je dulu ni. hihii

      Delete
  5. teringin nak belajar jahit jugak

    ReplyDelete
  6. wau..super cute. suka meniaga la ni ek. cantik jahitan ct. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasihhh. hihii baru nak mencuba je. :)

      Delete
  7. cutenya..bukalah butik adik..dh mcm2 produk ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa. belom boleh lagi lah kak. ilmu baru seciput je ni. :)

      Delete
  8. canteknyaaaa!!!!xnak wat tutorial ke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. weee. insyaallah nanti bila-bila free kite buatkan ea. :D

      Delete
  9. alo..tomelnye...meh bagi anak akak 1..sbb tak jual kan..kite mintak la..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee. bukan tak jual kan, belom jual je lagi kak. ehhh. :D

      Delete
  10. for sale ke ni?? hee... blh jual kt i...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah, akan masuk dalam list ni. ni cuma try error dulu je. hihiih :)

      Delete
  11. kreatifnyer..cantik, cute...rajin siti , BW sini salam kenal dari akak...
    done follow here line#656...keep in touch

    p/s: saya pon orang pontian :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sikit-sikit tu bolehlah kak. hehee

      Delete
    2. akak pontian kat pekan nanas..ct kat mana ?

      Delete
  12. kretif dan rajin, saya nak menjahit pun malas :p hehehe

    ReplyDelete
  13. ya allah hai geram tgk ct ni kreatif + rajin sgt tau !
    gerammmmmmnye tgk bib baby nihhh hehe

    ReplyDelete