Cara buat kotak comel daripada kertas A4 | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Wednesday, 5 September 2012

Cara buat kotak comel daripada kertas A4

assalamualaikum. ;)


kabare semua ? harap sihat lah ye.


2 minggu lepas, kawan sekolah menengah dah bernikah. sangat cantik beliau masa tu. berseri-seri muka. semua pengantin bila tiba hari bahagia mesti cantik2 belaka punya lah. mana ada orang tak mau berseri di hari bahagia kan. 




masa majlis nikah kawanku seorang ni, dapatlah goodie bag. dalam tu ada satu kotak comel berisi gula2. sangat kreatif ok sebab dia cuma gunakan A4 paper. aku yang teruja sebab rasa wooww ! macam mana boleh buat kotak comel macam ni, terus kopak kotak tu perlahan-lahan dan cuba buat semula kotak comel tu.




hasilnya boleeehhh lah kan ? siap tambah benang kaler biru konon nak tambah seri kotak. adalah rupa comelnya walau tak seberapa. yelaa, first try buat main agak2 je, asal jadi sudah le. dah rasa menjadi terus berangan nanti kahwin nak buat sikit2 lah kotak comel ni. boleh save bajet. keh keh keh perasan lebih.


then, try godeh2 kat youtube, mana tau ada ke tutorial buat kotak comel ni yang lebih mudah. memang ada tau ! if ada yang nak try, meh tengok video ni. okeh ? nampak mudahlah daripada cara yang aku buat sendiri tuu. hoho



 

kalau internet lembab tak boleh tengok cara buat kotak comel ni dekat youtube, meh belajar daripada diagram ni. buat perlahan-perlahan, mesti jadi punya nanti. harap dapat membantu. :)



sumber : HOBYkita


selamat mencuba !


# TUTORIAL KOTAK KERTAS YANG LAIN :



thanks for reading. ^^

12 comments:

  1. kreatip ..tenq sebab share..selaluu buat love guna duit singgit..

    ReplyDelete
  2. semangat nak cobe tu yg penting..chaiyok!!

    ReplyDelete
  3. wahh cool jugak lah idea buat kotak. boleh try nanti untuk hadiah diri sendiri. eh, hihi

    ReplyDelete
  4. wahhh tahniah buat kawan cik kektus. sekarang ni mcm2 idea utk DIY kan ;)

    ReplyDelete
  5. nt buatkan la utk akak ye.. utk goodies bag.. hehehe.. tahun depan tau

    ReplyDelete
  6. kotak comel? akak suka..tp kalau pakai kertas A4 x cpt koyak ke?

    ReplyDelete
  7. tahniah buat pengantin...

    kreatif giidie bag tu...

    ReplyDelete
  8. memang comel ni..boleh buat untuk majlis cukur jambul anak akak nanti..:)

    ReplyDelete
  9. comelnya... tak senang kemek ke?

    ReplyDelete
  10. hehe comel je nengok..
    DIY lg best kan? hehe
    cik ana pon aritu ade
    gak try buat kotak ni.
    sempena program cuti
    skolah dgn bdk2.. hehe

    ReplyDelete
  11. hai susah juga nak buat ni satu malam aku buat ni tak dapat dapat

    ReplyDelete