Cara buat purse / dompet dari felt | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Tuesday, 22 January 2013

Cara buat purse / dompet dari felt

assalamualaikum. ;)


cara buat purse / dompet dari felt.




comel kan kan kan ? lagi-lagi burung pink mata hitam tu kan. kihkih
siapa berani cakap tak comel, meh ku korek mata tu sikit.




another side.
tak tau nak buat gaya macam mana. sudahnya, bubuh butang 5 biji. 
macam ni lah jadinya. phheeww~



bahagian dalam. gelap semacam sebab bahagian dalam guna kain felt warna hitam.
ini taktik supaya kalau kotor tak nampak. kihkih






sangat senang membuatnya kalau ada daya usaha serta kerajinan yang sangat tinggi. kalau rasa malas banyak sangat, macam aku lah jadinya. bahan-bahan nak buat purse felt ni dah sebulan lebih siap digunting. tapi baru kelmarin dapat menjahitnya. dasar malas tahap dewa. hukhuk




ini contoh purse dari blog paper and string



siapa-siapa bercita-cita nak buat purse felt yang simple ni, bolehlah ikut step-step di BLOG PAPER AND STRING. di blog tu siap diberi contoh pattern purse felt macam dalam gambar atas ni. tinggal print, gunting dan tekap atas kain felt saje. sebab tu mudah. mula-mula aku nak buat gambar aiskrim ni, tapi bila dah cuba tak menjadi pulak. sudahnya, guntinglah ikut sedap rasa. alih-alih jadi burung pink tu. hehee


selamat mencuba !



JOM BACA :





thanks for reading. ^^

22 comments:

  1. cantik sangat..saya pun buat purse ni..hehehe..tapi nak masuk tangan tak muat..kecik sudah. Terbeli saiz zip yang besar..potong2 jadi kecik.

    ReplyDelete
  2. alahai comel. teringin nak buat craft felt tapiiiiiiiiii malas nak jahit2 tu haaa. tu la masalah nye. huhu

    ReplyDelete
  3. CANTIKNYA YG CUCPAKES TU..suka..:D kreatifnya..:D

    ReplyDelete
  4. Hari tu waktu budak budak lepas UPSR fie bagi benda nie, suruh diorang jahit. Buat kasut, buat purse, teddy bear pun ada. hehe

    ReplyDelete
  5. aaa..comel..suke2..tu burung twit2 kan.ehehe..

    ReplyDelete
  6. berbakatlah ct nih...huhu

    oo name kain tu felt ye....

    ReplyDelete
  7. malas2 pun siap jgk akhirnya...hee...:D

    ReplyDelete
  8. wah..sempoinya.. tapi cantik lah..hehehe

    ReplyDelete
  9. salam ct..selamat pagi...:) wah cantiknya...serius..boleh buat bisnes ni..wat part time..

    * akak nak buat keychain and fride magnet..:)

    ReplyDelete
  10. cantik dan simple.. senang nak simpan dalam poket seluar..

    ReplyDelete
  11. kretip nye! mmmg comel bt sndri takyah bli dah

    ReplyDelete
  12. sgt comel..mudah tp yui ni mls..haha

    ReplyDelete
  13. Cantik...pandai CT buat...akk nie x kreatif hihihi

    ReplyDelete
  14. hehe. comel la. suke tgk! tak nak buat. nak cik kektus buatkan la :)

    ReplyDelete
  15. kak tak reti nak buat..nampak comel sgt..

    ReplyDelete
  16. taknak buat purse felt. nak kawen! waaa! (pengaruh tengok entry blogger ramai nak kawen.) dush2.

    ReplyDelete
  17. gila tak comel. hehehehe

    ReplyDelete
  18. wahh comelnyaaaaaa... suka yg ade gambar cupcake tu.. nak satu kak boleh?? tapi bg free la ye. hahahahah XD sy suka sgt benda2 camni

    ReplyDelete
  19. tak comel tak comel.. << ayat nak cari gaduh dan nak kena korek biji mata.. hahaha! gurau je.. chomeyy burung tu, macam twitter..

    ReplyDelete
  20. Salam,maaf nak tanya mana nak dptkan kain felt tu ye ?

    ReplyDelete