Cincin bunga dari fabric | DIY | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Monday, 24 December 2012

Cincin bunga dari fabric | DIY

assalamualaikum. ;)




cincin bunga DIY
*bukan nak bagi penumbuk ye. tak tak. aku kan baik. hiks :)



main hentam taram je buat bunga dari fabric aka perca kain kepunyaan mak. hehee sebab eksaited terlebih nak guna masa malam dinner kat Lotus Desaru Beach Resort minggu lepas.


kacang gila weh buat cincin bunga ni. ambil gunting potong kain bulat-bulat pelbagai saiz. ambil lilin, bakar tepi kain. ambil benang dan jarum, cantumkan dan jahit. ambil butang letak kat tengah untuk kasi lawa * guna manik lagi cantik rasanya. ambil cincin dan jahitkan bunga dengan cincin. siap !


yezza ! tak sampai 30minit dah siap. mungkin sebab terlebih tekun tu yang sekejap je. heuhue kain yang aku guna ni kain chiffon kot sebab lembik semacam je kain ni. maka, kena potong kain bulat-bulat banyak sikit untuk bagi nampak tebal dan kukuh


pernah tengok DIY kat blog kak kina dan cik nana tu yang teringin nak buat. sebab nampak canteekks gituu. hiks ! cubalah kalau berminat. boleh tengok kat blog mereka. senang je weh buatnya. senang sungguh. percayalah. haha


kbai !

thanks for reading. ^^

30 comments:

  1. cantik..:)..sgt.

    kreatif...

    ReplyDelete
  2. wahhh..shantekkk~ pandainye dia buat.. :)

    ReplyDelete
  3. cantik dan kreatif.

    buat banyak banyak.
    pastu try jual!.

    RM5 sepuluh ke.
    kan?

    ReplyDelete
  4. Fie pun ada buat tapi untuk guna dekat baju. Cantik dan jimat

    ReplyDelete
  5. wahh comelnyaaa yunk... boleh ena try buat t.. jgn rentung kain tu pula t dibuat ena.. huuuu

    ReplyDelete
  6. Cantik :)


    dear, kalau sudi jom bantu MJ, http://normj1001.blogspot.com/2012/12/power-bank-untuk-dimenangi.html

    ReplyDelete
  7. kreatifnya awak...n what a lovely ring

    ReplyDelete
  8. akak pn ad wt gak, inSyaAllah nk pkai mase kwin nnt...hihihi

    ReplyDelete
  9. buat sendiri ? kretif la.. cntik jadi cincin tu...

    ReplyDelete
  10. dik, cube buat brooch lak..

    ReplyDelete
  11. nak nak hehe
    jimat dan simple kan

    ReplyDelete
  12. ishhh kretip betoi dak kektus nihh.mmg bersenii orangnyee

    ReplyDelete
  13. yui dah cerita pglmn gun afelinna =__=

    ReplyDelete
  14. eleh best la dapat dinner. :p

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum ...cantik2...:)

    ReplyDelete
  16. nampak cool jugak...bley bagi kat adik perempuan saya :)

    ReplyDelete
  17. uhuk uhuk tersedak den. hihi. buat banyak-banyak boleh jual !

    ReplyDelete
  18. cantik laaa...nak try buat sendiri tengok! pastu esok pakai pi kerja. kalau jadi la..heheh~

    ReplyDelete
  19. menarik. nak satu? hehe

    ReplyDelete
  20. p/s: utk lotion felinna, yui kerap berjalan..exercise takde pun..hihi.. mkn cam bese.. sbb yui mmg kurg mkn nasi..

    ReplyDelete
  21. cantiknya :)
    simple dan nampak elegan dijari :)

    ReplyDelete
  22. cantik! jimat tak payah beli..:)

    ReplyDelete
  23. memang cantik, dan paling penting kemas.. keep it up! ;)

    ReplyDelete
  24. cute weh. kelass kau jah, cicin DIY glemer...

    ReplyDelete
  25. boleh berbisnes dah nie..mari bercraft..ngeee

    ReplyDelete