Berseronok di Zoo Johor | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Monday, 21 January 2013

Berseronok di Zoo Johor

assalamualaikum. ;)


hari yang sama pergi menonton filem Parental Guidance, aku dan kawan-kawan singgah ke Zoo Johor terlebih dahulu. kengkonon nak suprise kan member sorang ni sebab beliau teringin bebeno nak ke zoo. nak tengok sahabat-sahabat lama katanya. tapi tak jadi suprise dah sebab aku ter-kantoikan pulak beberapa hari sebelom tuu. haha sorry guys. :)



facebook zoojohor


bayaran masuk yang di kenakan cuma RM2 sahaja. kiteorang pergi pada hari Selasa maka tak ramai pelawat yang ada. suasana waktu tu tenang gila. serius tenang ! nak melawat pon macam senang hati gituu. mendamaikan ! ceewaahhh.




who am i ?


kebetulan masa lalu kat kandang rusa ni pekerja kat situ tengah bagi makan. lepas tu dia bagi can kat kiteorang bagi makan kat rusa-rusa tu semua. alaa, hulur kacang panjang kat celah pagar tu je. mula-mula tak hingin rusa-rusa tu nak datang. agaknya dah nampak kacang panjang tu macam sedap + dah lapar sangat, barulah masing-masing gelojoh datang ngapp !




niat di hati memang nak pusing-pusing melawat haiwan-haiwan yang lain. tetiba, seorang member ni ketiadaan mood pulak. ekoran konflik dengan boipren tersayang. time beginilah boipren nak cari pasal kan. carilah waktu lain. haiyak. dah sorang tak de mood, macam tak best pulak nak teruskan journey dalam zoo tu kan. tak sampai setengah jam kiteorang keluar dah. terus pergi main bowling kat angsana. tak apa lah, ada masa nanti, kite pergi lagi ye.



woit woit. pehal ni ? nak cari gaduhkah ?
woha !



# sebab hanya setengah jam je dalam tu, maka tak sempat nak ambil gambar haiwan lain. kihkih

thanks for reading. ^^

21 comments:

  1. harimau ade tak kat dalam tu ? he

    ReplyDelete
  2. Fie dah lama tak ke Zoo akhir sekali rasanya 9 tahun lepas kot. Huhu

    ReplyDelete
  3. gambar rusa je yg sempat ambik ye...hee~

    ReplyDelete
  4. pergi zoo memang best tapi letihnya mak aih. last saya pergi zoo(melaka) 2 tahun lepas. tu pon sorang member kempunan lama tak tengok binatang2 zoo haha

    ReplyDelete
  5. kat johor pon ada zoo ya.. baru sy tau hehe..

    ReplyDelete
  6. akak xpernah g zoo sana tu.. apsal setengah jam je??

    ReplyDelete
  7. alorh. dah lame tak g. rindu kat rimau sane. kehkeh.

    ReplyDelete
  8. lama dah ena tak jejak kaki kat zoo.. hurmmm... seronoknyaa, teringin nak g zoo...

    ReplyDelete
  9. murahny bayaran masuk tu....

    ReplyDelete
  10. eh eh ni rusa kat zoo johor ke rusa kat taman rusa utm ? ekeke

    ReplyDelete
  11. @aQu Mad

    harimau mestilah ada. tak sah lah kalau tak ada harimau kan. :D

    ReplyDelete
  12. @fifie

    lama tu. kite ni masuk u barulah merasa nak pergi zoo bagai. kehkeh

    ReplyDelete
  13. @Ezad Skytech

    aah. kalau lama sikit, semua binatang komfem inteprem. hihii

    ReplyDelete
  14. @Lya Colours

    samalah kak. ni pon member teringin nak pergi. haha

    ReplyDelete
  15. @BERT

    ada zoo. tapi tak besar sangat. ok lah buat cuci mata kak. hehee

    ReplyDelete
  16. @MizzTina

    sebab sorang kawan moody semacam. huhuu

    ReplyDelete
  17. @Tea Dno

    eleh, rindu kat rimau ke rindu kat cik nyet. haha

    ReplyDelete
  18. @✿A I N A A✿

    akak p pon sebab member teringin ena. hihii

    ReplyDelete
  19. @~CAHAYA~

    dulu lagi murah kak. seringgit je. hehee

    ReplyDelete
  20. @cik nana

    haip. ini komfem zoo johor punya lah. haha

    ReplyDelete
  21. kak intan x pernah pi zoo tau seumur idup..ehhee

    ReplyDelete