KIMCHI RAMEN : Mee Segera Perisa Kimchi | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Thursday, 12 December 2013

KIMCHI RAMEN : Mee Segera Perisa Kimchi

assalamualaikum. ;)



kimchi ramen. feeling-feeling korean gituu kan. wiwiii


tak tahulah ini kali keberapa aku beli mee segera perisa kimchi aka kimchi ramen ni. ramen tu dalam bahasa korea atau maksud yang mudah mee segera. kan ? kan ? kan ? (*betulkan aku kalau aku salah). tapi aku ni mee segera jenama apa pon (mamee, chef, pama, cinta) mesti akan bubuh maggie depan dia. contohnya, maggie cintan, maggie mamee, maggie pama. aku rasa bukan aku sorang je yang macam tu kan. heheee







mee segera perisa kimchi ni rasanya macam masam-masam masin. siap ada jeruk kobis, tapi dah dikeringkan. adik aku kata rasa kimchi ramen ni pelik, tapi pada aku ok je. sedap je tekak menelan. macam dah boleh masuk dalam list favourite ni. hahaha



tapi, yang kurang best, mee segera perisa ramen ni menggunakan polistren dan bukannya plastik. aku yang kononnya menjaga kesihatan ni, terpaksalah alihkan ke dalam mangkuk lain kalau teringin nak makan. yelaa, polistren bukan ke tak elok digunakan, lebih-lebih lagi makanan panas-panas.





tapi harganya sedikit mahal dari mee segera cawan yang lain. harganya dalam RM2++. pada aku mahal sikit sebab mee segera dalam cawan lain dalam RM1++. huhuuu setiap kali aku makan mee segera, mak mesti bising. yelaa, mana elok makan mee segera ni. tak elok untuk kesihatan. wuwuuu


# walaupun dah dibebel banyak kali, keinginan terhadap mee segera sukar dilupuskan. wuwuuu ehhh, korang suka makan mee segera apa ? :)


thanks for reading. ^^



13 comments:

  1. ala dikkkk..mcm sedap je..

    ReplyDelete
  2. salam ct...sedapnya ramen kimchi tu..kak intan memang suka kimchi..buat sup..sedap..hehee

    ReplyDelete
  3. Mee segera.... Makanan rutin time belajar...

    ReplyDelete
  4. Ada tanda halal..halal jakim ye dik...

    ReplyDelete
  5. xprnh mkn ramen ni..
    hihi...
    btol la.. sume jenama mee segera atomatik pgl megi.. haha

    ReplyDelete
  6. huiiii mcm menarek pulak tengok maggie kimchi hehe
    tak pernahla lg merasa maggie selain yg dok ada biasa tu..

    err tp part yg boh perkataan 'maggie' kat dpn tu.
    sama la kita! ahakss

    ReplyDelete
  7. tak pernah try pulak...sedap ke? huhu

    ReplyDelete
  8. nak try la yang nie

    tapi memang betul, dah tahu mi segera bahaya, still nak makan jugak ekekeke

    ReplyDelete