tips : hilangkan rasa sakit~ | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Saturday, 6 August 2011

tips : hilangkan rasa sakit~


assalamualaikum. ;)
halluuuuuuu! *eksaited*

hari ni I nak share satu lagi tips dengan u'olls. sharing kan caring maring taring garing. apa salahnya kan. ;)

cara ni sesuai digunakan untuk mereka2 yang tercepit jari kat pintu gerobok atau peti ais, tersadung kaki waktu naik tangga atau terlanggar bantal kat ruang tamu, kena cubit dengan kawan gara2 berebut mainan dan yang sewaktu dengannya lah.

untuk ini sangaaat tak sesuai


tips ni sangaattt efektif digunakan untuk kanak2 yang baru nak membesar dalam linkungan 2-10 tahun. jika orang dewasa nak mencubanya pon, tak salah. tapi u'olls yang dah besar2 tu jangan menyesal pulak bila dah mencubanya. *peringatan ni*

ekceli, tips ni I warisi dari emak tercinta lagi disayangi. I tak nak mewarisi, tapi mak I yang suruh. untuk kebaikan anak2 katanya. I pon iyekan je lah. u'olls nak cakap I baik kan? ;) I tau dah.

okeh.

langkah-langkahnya macam ni :

  • pegang jari yang tersepit tadi dengan lembut lembut ye. tak mau kasar2.
  • lepas itu, u'olls dendangkan ayat di bawah dengan lunak sekali tau. bersajak dan bersyair boleh tak? tak boleh. nanti tak menjadi.

'tongkal tangkil balik pintu budak baik memang begitu'
  • terus tiupkan ke tempat yang tersepit tadi. tiup pon slow2 tau.


simple kan? selamat mencuba!! ^^

sekian. ;)

p/s : tapi kalau tercucuk oleh si dia ni memang tak boleh tolong lah. hati-hati.

45 comments:

  1. errr..ngeri je tengok gamba tu..huhuhu

    ReplyDelete
  2. berat mata memandang berat lagi orang merasa kesakitannya...ngeri tahap gaban putus 2...hehhehehe

    ReplyDelete
  3. will apply it,InsyaAllah...

    Serius neh.:))

    ReplyDelete
  4. hahaha sama lah ! kalau mama cakap budak nakal memang begitu .. hihi

    ReplyDelete
  5. muhaha..jampi mujarab ke ni?

    ReplyDelete
  6. pehh!!! bengong ar.. ngeri beb... eeeee... tkot aku...

    ReplyDelete
  7. tu jampi serapah ape tu? kekekke

    ReplyDelete
  8. erkk ngeri aku tgk pic tu..

    mmg kena bersyair ke wehh ?? kalau tak pandai mmg tak menjadi lah ye ??

    pssttt.. sal kucing hitam tu nanti la aku cari idea cne nak kenalkan kat kau.. haha >.<

    ReplyDelete
  9. gambar tu menakutkan..
    jampi serapah ke tu..huu

    ReplyDelete
  10. gambar sangat tak boleh blah ok. xDD

    ReplyDelete
  11. hahaha lagu kebiasaan masa kecik2. salu benor tersepit pintu. ==,

    ReplyDelete
  12. huhuhu.... terbaek la.... errr tp yg p/s tu mmg xboleh blah ~~~

    ReplyDelete
  13. tips mak siti kektus ni pelik hahaa boleh buat pantun ni,,kalau kreatif hmm

    ReplyDelete
  14. pehh~~ngeri giler kot tengok pic ni..bertambah sakit..huhu :P

    ReplyDelete
  15. mak owww,

    hiperbola betul gambar kau tu..

    ReplyDelete
  16. @AreNieZa

    mmg saje nak kasi kau takut. lalala :p

    ReplyDelete
  17. @Cik TeN10

    kena nyanyi sikit, baru menjadi. haha :p


    kucing hitam tu ada besar barney tak? haha :p

    ReplyDelete
  18. @syarifahsidrus

    ubat utk baik ni. try lah. ekekeke :p

    ReplyDelete
  19. @Tea Dno

    belah tak boleh, kite potong je lah. ea? hehe :p

    ReplyDelete
  20. @Tea Dno


    tersepit pintu sebab nakal sgt la tu. lalala :p

    ReplyDelete
  21. @Bro ahmad

    hehe. tu namanya mak yg rajin melayan ank nya yg tah pape ni bro. ^^

    ReplyDelete
  22. @cik pip

    haha. ilusi semata- mata je ni. ;P

    ReplyDelete
  23. gambar tu ngeri hokay hik2...
    eh menjadik ke hocus pocus tu SK? tapi comel!!

    ReplyDelete
  24. jampi ape ni SK..haha... kalo nak bagi sakit, tips ape eh??hahaha

    ReplyDelete
  25. aaaa ngeri gamba tu ...
    cpt2 pejam mata hahahaha :D

    wah memang cara yg mujarab :Dhaha

    ReplyDelete
  26. uiks...ne tau care ni?.
    kalau kene nak try laa.
    ehee


    eish.
    gamba xleh nak ngeri agaknya.
    ngilu den tgk!

    ReplyDelete
  27. berkesan! terima kasih! XD

    ReplyDelete
  28. macam petua nenek kebayan jak..mantera dia pun cool..hahaha

    ReplyDelete
  29. masa kecik-kecik mak eyfa selalu ckp mcm tu. ahhahaa. tiup lepas tu ckp mcm tu. huhuhuhu

    ReplyDelete
  30. aiyak siti,,xda ke pic jari yg tersepit kat pintu je...ngeri tengok pic nie..

    ReplyDelete
  31. heee, stended le.. suka main pintu.. lalala.. cakap org takmo dengar.. kuikui.

    ReplyDelete
  32. adehh , nggeri tuh ohhh ... tapi kecik2 dulu kaki pernah tersepit kat celah tayar beskal , parut pun ada lagi sebagai kenangan ...huhuu

    ReplyDelete
  33. aaaa' ngeri sampai rasa nak batalkan puasa... aa tidak

    ReplyDelete
  34. wah .. ni khufarat ni .. heheh ..

    ReplyDelete