cara menghentikan mesej ( sms ) yang menolak kredit secara tak langsung~ | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Thursday, 8 September 2011

cara menghentikan mesej ( sms ) yang menolak kredit secara tak langsung~

assalamualaikum. ;)


selalu tak dapat mesej2 ( sms ) macam ni :


RM0.00 : montel22> hai awak, sye Zira nak cari rakan baru kat sini, ada ke yg sudi kwn dgn Zira nie?


atau


yang! dapatkan video indon/jepun ( 18 sx ) hebat, lawa & lucu di bimbit anda sekarng! taip ON FD sms ke 37878.


atau


the picture you received... http : //%&$&$#%&&&#%$&*#^$*... ( tak ingat ayatnya macam mana, yang penting satu gambar pon tak ada )


mesej 1 dan 2 tu, tak bagi kesan mendalam pon kat aku. biasanya, aku terus tekan button delete. tapi, untuk mesej yang ketiga tu yang aku paling tak boleh blah. bila aku terima je mesej jenis ni, komfem2 duit aku hilang dalam rm2 lebih lah.


sekarang ni, aku dah bengang tahap meroyan sebab minggu ni dua kali aku dapat mesej no 3 tu. bermakna, kredit aku dah hilang dekat rm5 lebih tahu. bengang ni bengang. bukan bangang.


kebetulan hari ni aku pergi bayar brokben terchenta, aku pon tanyalah pasal mesej tu kat amoi kacak tu. slow talk punya slow talk, dia pon bagi tips ni. 


STOP ALL to 11911. ( ini celcom. maxis atau digi, tak tau lah ada ke tidak masalah ni. ^^ )


ini betul. tak tipu punya ( ke dah ramai yang tahu? ). kalau ada yang bermasalah macam aku ni, bolehlah try ye. harapan aku : lepas ni tak ada lagi lah mesej yang tak guna tu menghantui hidup aku. kalau ada jugak, aku panggil otromen fire dorang.


sekian.


p/s : dah la tak lama lagi topup pon kena tax. ggrr.

40 comments:

  1. ko gune line ape? aku gune digi x penah dpt msg mcm ni..

    ReplyDelete
  2. kalau bro patah2 kan je simcard tu hahaha...nk topup mintak kt bro xixixi

    ReplyDelete
  3. wahahah,

    ok. Aku baru tau. Adik aku sekali topup kadang2 6 hinggit kena tolak. Apesal tah.

    ReplyDelete
  4. yeay...kite baru taw..thnx.. :)

    ReplyDelete
  5. kengkawan ramai yang kena macam ni..lesap macam tu je kredit.thanks..boleh ajar kat diorang pasni,,

    ReplyDelete
  6. mesej no 1 & 2 tu mmg dulu selalu dapat la..

    yg tolak kredit yg kdg2 geram je...kalau kredit banyak takpe la kan..ni lagi2 nak naikkan top up pulak..huhu~

    ReplyDelete
  7. aku selalu dapat sms hampeh macam tu. ty sebab berkongsi

    ReplyDelete
  8. lepas ni memang kredit lagi cepat ditolaknya..=_="

    ReplyDelete
  9. so far xnah jadi lagi mcm neh
    nasib baik
    kalo kena telan..bengang jugak

    ReplyDelete
  10. @Heidi Shafiq

    ini celcom. sorry tak mention awal2. hehe ;)

    ReplyDelete
  11. @Bro ahmad

    amboi. nak patahkan sim, pastu beli baru? cantek sangat dah tu. haha

    eleh, duit raya pon tak bagi lagi nak bagi topup kunun. ;p

    ReplyDelete
  12. @Gadis Pantai Timur

    tensi kan bila kredit hilang.

    sama. ;)

    ReplyDelete
  13. @Ezad Skytech

    baru nak gayut lama2 dah terbantut sebab kredit dah berkurang. huhu

    ReplyDelete
  14. @Luqeem™

    lepas send STOP ALL to, harap tak de dah. ;)

    ReplyDelete
  15. amboi, mrh nmpk.. haha.. kesian kamu.. akak punye bil tepon lak depa suke caj yg bkn2.. xgune tenet pun kt gune tenet.. cehhh

    ReplyDelete
  16. akak tak pernah kene lg yg ke3 toh..weee..dah la topup naik lg..kdt kene telan pulak..botak kepale gnie..weee

    ReplyDelete
  17. dulu selalu kena tp dia bagi push msg.
    sekarang dah tak kena dah sebab dah pakai postpaid~

    ReplyDelete
  18. digi setakat ni takde masalah sebegitu...

    ReplyDelete
  19. tension je kan
    pandai nak untung lebih

    ReplyDelete
  20. bagus..hahah
    semak gile dengan mesej2 tu..adoii geram je

    ReplyDelete
  21. wah.. aku xpernah tau pon pasal benda ne.. selami ni kalau aku dapat msej2 bdoht u, aku delete je la satu2.. minggu depan dapat lg :)

    ReplyDelete
  22. alamak .. tak pernah plak cek dia tolak duit plak ..

    Kita guna maxis, Sitik tak tahu utk Maxis punya ek ?

    ReplyDelete
  23. oo..ada cara rupanya nak stop..hoho.thanks

    ReplyDelete
  24. Terima kasih.. terima kasih.. terima kasih..

    ReplyDelete
  25. ok da banyk kali duit ditolak tetiba sbb dpt msj yg xde no n cuma ada gmbr bumi..walo xbkk.pon stil akn tolk rm5..harap cara ni dpt mmbntu..

    ReplyDelete
  26. Your request is SUCCESS.. To eactivate bla bla bla bla... Hampeh tul...

    ReplyDelete
  27. saya pengguna digi..saya selalu dpt push message yg menolak kredit saya sebanyak rm5.. mcm mane nak stop bende ni? tension betol lerr

    ReplyDelete
  28. Saya buat stop all and send ke 11911 then dia ckp request is success. Lepas ni dia akan stop ke push message ni?

    ReplyDelete
  29. TQ. Brjya stop MMS hmpeh tu.

    ReplyDelete
  30. 32286 asal topup dapat 4mesez thanks rm1 satu mesez.....mcm mana nk stop....dah sent Stop ALL bnyk kali.....ckp dah unsubribe tp kna potong lg....digi....

    ReplyDelete
  31. Knp dah sent msj mcm tu pun still lagi dpt msj dr celcom yg tolak kredit??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same lah kite..bengang rase..

      Delete