Nokia X3-02 | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Friday, 16 December 2011

Nokia X3-02

assalamualaikum. ;)


ada sesiapa pengguna Nokia X3-02? kalau ada, kite geng lah! hehe


orang lain berhandphone canggih, diri sendiri pon terasa nak berhandphone canggih. sebelum aku fikir masak mengeluarkan duit saimpanan dalam tabung new york aku tu, aku dah survey jugak beberapa jenis handphone yang aku rasa sesuai dengan citarasa dan kemampuan aku. sampaikan aku sanggup ha beli majalah handphone untuk buat survey.


selak punya selak, godeh punya godeh, sampai satu masa aku tekad nak beli Nokia X3-02. kenapa Nokia X3-02?


harga murah
budget aku cuma RM500. harga pasaran Nokia X3-02 masa tu, masih RM500++. tapi, bila tanya kat kedai aku boleh dapat handphone tu dengan harga RM460++. berbaloi kan?


touchscreen
semua nak bertouchscreen sekarang. aku tak nak merasa jugak. Nokia X3-02 ada touchscreen. tapi half touchscreen je lah. keypadnya masih macam handphone biasa. asal boleh feeling2 pon dah cukup. *jakun* 


Wi-Fi
kebanyakan tempat dah ada free Wi-Fi, macam McD. kan senang nak online kalau ada henfon Wi-Fi. boleh update status kat facebook dengan mudah. *masa tu tak ketagih berblog lagi.


kamera
teringin juga nak ada gambar gaya muncung itik. dengan Nokia X3-02, kameranya 5mp. sayangnya, nokia ni tak ada auto fokus. lantak lah, yang penting aku boleh bergambar dengan gediknya, oklah kan. aww.


bluetooth
handphone lama aku, tak ada bluetooth2 ni. yang ada cuma infra merah ( infrared). agak susah kalau aku nak mintak lagu dari member2. bila dah ada bluetooth, nak transfer lagu pon mudah.


radio
kadang2 terfeeling nak dengar sinar.fm. nak dengar sinar.fm kena ada radio. Nokia X3-02 ada radio apa.


settle! semua benda yang aku nak ada dalam handphone Nokia X3-02. walaupun ada je kelemahan handphone ni, aku tak kisah. biasalah tu, mana ada yang sempurna kan. yang paling best, sejak 11 bulan yang lepas, handphone ni dah berjuta kali jatuh, dan ia tetap OK.


mana tahu kot2 ada yang teringin pakej yang macam aku ni, Nokia X3-02 lah jawapannya. haha ( apa jadah macam promoter pulak aku ni ).  


dah2. ini saja repekan di pagi hari ini.


sekian.


thanks for reading. ^^

23 comments:

  1. CM sekrang survey hp jugak!!haha..sbb hp da jahanam..hp pakai sekrang yg takde kaler skri tu..hahaha....hp pki mase blaja kat poli...kutip blk sbb hp rosak.kui3...so, boleh la kumpul duet cket nak bli hp touch skrin!! ;)

    ReplyDelete
  2. dah lama tak guna nokia..pakai sony huhu tp skrg pn da xpkai sony..huhu

    ReplyDelete
  3. perghhh.. kerek siot ade handphone baru.. pe lagi.. jom 3g nak... haha

    ReplyDelete
  4. sekarang dah rm300 rasanya..

    ReplyDelete
  5. enpon akak xleh bluetooth dgn enpon lain.. sesama dia.. nk lagu kn donlod sendiri, kejam!!! radio xde..

    nama je smartfon, tp dh rupe stupidfon!! demmm


    lanje akak seketul..hehe..



    psst, akak plan nk naik broga awl bln 1 nt..

    ReplyDelete
  6. boleh mintak kerja jadi promoter nokia nih. HAHA

    ReplyDelete
  7. siti kek boleh pinjam jap tak? hahaaa

    ReplyDelete
  8. comelnya enpon baru wewitt...

    ReplyDelete
  9. Awat tak try usha samsung ape ntah xingt nama..full touch screen hrga dlm rm400..screen besar mcm iphone..ngeh3..kl nk lg besar pakai ipad or tablet ! Kah2 org tamak mmg mcm ni..maaf ea keh3

    ReplyDelete
  10. hp baru?
    spec dia ok la..wat pe mahal2 tp gune biase2 je..

    ReplyDelete
  11. adik ila pakai hp neh...hehe..

    ila tgk hp dia better dari hp ila sony vivaz tu...sob3..last2 gna BB ja..tgk adik ila xtukr pn hp neh..hehe

    ReplyDelete
  12. menarik gak kan, mmg berbaloi-baloi :D

    ReplyDelete
  13. xgeng..heee ;p

    ira da xpkai nokia sejak bateri dia sll wat hal after 1thn lbih pkai..wuuu..

    skang Ira pkai htc...:)

    ReplyDelete
  14. kawan ad epakai yg pinky :)

    ReplyDelete
  15. saya pun pakai brand nokia gak...brand lain x reti nak guna...walau cap ayam asalkan mudah diguna dah cukup...benonya x mampu lagi nak guna yg riban2..kihkih.

    ReplyDelete
  16. wahhhh...henpon baruu..nak pinjam sat..haha

    ReplyDelete
  17. henpon apa pun tak pa yang penting free..ekekeek..
    tapi sekarang tak nak la beli henpon..nak beli kamera..:)

    ReplyDelete
  18. aihhh
    lame dh x mai sini
    someii je belog die
    hehehe
    usha gak enpon ni
    besss gak
    hehehee

    ReplyDelete
  19. hee...sy pulak guna Nokia X3...abang Nokia X3-02 yang paling tua....heee~

    ReplyDelete
  20. ada la jgk hp baru.abg ni pki yg lama je nakk..T_T

    ReplyDelete