Crochet : handphone pouch pattern ( diagram ) | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Wednesday, 25 July 2012

Crochet : handphone pouch pattern ( diagram )

assalamualaikum. ;)




cantik ke comel ? baik mengaku. :p


tapi sayaannggg (nyanyi sikit), handphone pouch ni bukan aku yang kait. aku pinjam gambar dari kak sueaku dah cuba buat, tapi tak berapa nak menjadilah pulak. silap tang mana tak tau lah. tak pe, nanti aku cuba lagi sampai lah menjadi. kalau tak menjadi jugak, cuba lagi dan lagi dann lagii. =.=


how to make this handphone pouch ?


so simple lah dear, just follow this crochet diagram. ;) *so simple so simple tapi tak menjadi jugak. hukhuk




diagram ni kak sue yang kasi jugak. bila terjah link yang kat diagram ni, sekali bahasa asing daa. bahasa perancis kot. korang nak terjah pon boleh, tak da masalah lah. ;)


tak faham nak baca diagram ni ? tak pe, boleh tengok ni. *kalau tersalah simbol, betulkan ye. ^^
simbol bulat-chain
simbol t-double crochet
simbol I-single crochet


manalah tau ada yang berkobar-kobar nak buat handphone pouch ni untuk hari lebaran nanti * amboi, puasa baru berapa kerat bolehlah men-try-nya. nak try berkali-kali macam aku pon boleh. hakhak


selamat mencuba ! kalau ada yang menjadi, tell me lah. :D


thanks for reading.^^

12 comments:

  1. adoooiii teringin nk buat.mst susah kan/

    ReplyDelete
  2. boleh la nnti buatkan tuk sy 1 ye ^^

    ReplyDelete
  3. saya tak pandai la bab nak kait2. kalau jahit seluar koyak sket2 tu bleh la. huhu

    ReplyDelete
  4. cool nye. dah lame tak mengait. hik ;)

    ReplyDelete
  5. huhu tak faham... apapun caiyok2...

    ReplyDelete
  6. comellll sgt tp xpandai buat..hukhuk

    ReplyDelete
  7. ta faham..ta faham..bik wat felt..senang..ngeee

    ReplyDelete
  8. dah lama tak kait mengait ni..

    ReplyDelete
  9. tgk video lg aku faham..hahaha..diagram susah. tp kalau buat bracelet baca diagram senang sket. =)

    ReplyDelete
  10. miya penah belajar buat benda alah ni.. tapi tak penah pandai.. kih3..

    ReplyDelete