Maru maru Mori mori | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Monday, 10 December 2012

Maru maru Mori mori

assalamualaikum. ;)


Maru maru mori mori minna taberu yo !
ada yang dah pernah tahu ? kerlass lah yang dah tahu tuu. nampak sangat haku yang terlambat. hakhak :D





minggu lepas, waktu kelas jepun II, sensei kasi dengar lagu maru maru mori mori ni. ini lagu kanak-kanak untuk sebuah drama jepun. tujuannya, untuk kami-semua tangkap perkataan jepun dalam lagu kanak-kanak ni. tangkap lah guna apa pon janji dapat-tangkap perkataan jepun.



dalam hati cakap, lagu kanak-kanak je pon, mesti senang punyalah. sampai ke sudah, tak dapat tangkap pape pon. hehee dok khusyuk dengar budak dua orang comel tu nyanyi je. seronok gi-la. rasa riang gembira.






anyone yang rasa stress di pagi hari ni boleh la mendengarnya. pada yang tak dapat tengok tuu, hmm hmmm tak dapat den nak menolong. hewhew


**
Lirik : Maru maru mori mori


Maru maru mori mori minna taberuyo
Tsuru tsuru teka teka ashitamo hareru kana?


Dabadua dabajaba
Wasuremon sunnayo

Dabadua dabajaba dua
 

Ookiku nattara osora ni koe ga todoku kana?
Itsu ma de demo issho dayo

 
Maru maru mori mori minna taberuyo
Tsuru tsuru teka teka ashitamo hareru kana?

 
Kanashikute naiteita hitori aruku kaerimichi
Konna toki honwaka na
Minna ni aitai naa

 
Maru maru mori mori Omajinai dayo
Tsuru tsuru teka teka Nikkori egao
Ichi ni no san shi de goma shio-san
Takusan dato oishii ne


Maru maru mori puka puka ofuro
Tsuru tsuru pika pika goshi goshi burashi
Minasan gunnai mata ashita
Asagohan wa nan desho ne?


continue at Lirik Maru maru mori mori
*panjang sangat. hehee


# jari dah tak kembang semangkuk lagi lagi. tapi pergelangan tangan pulak yang sakit. menyukarkan sikit aku nak drive, lagi2 waktu pusingkan stereng. sobsob -_-


arigatou gozaimasu. ^^

19 comments:

  1. x pernah dengar lagi..saya lagi terlambat nih

    ReplyDelete
  2. kenapa..kenapa..akak xpenah dgr??

    ReplyDelete
  3. wah bestnya bljar nihon go...huhu

    watashi wa nihon go suki desu...hehe tah btol ke x sy wt ayt nih..hihihi

    oh ye, ap mkssud Maru maru mori mori
    tu ct...?

    ReplyDelete
  4. Hi hi comelnya... Bebudak mesti suka.. Salam perkenalan.. Done follow here

    ReplyDelete
  5. suke bahasa jepun tapi tak pernah teringin nak blaja ke hape. terbayang yana samsudin ka stroberi cnta ckp jepun..comeyyy..

    uittt ct kektus duri tajam2..siapakah gerangan kamu yep sbenanye? ehehe. final year utm skudai?

    ReplyDelete
  6. fuyoooo blja bhse jepun tu!!! gila la... ena belajar yg simple2 pun sakit kepala.. atashiwa ina Ainaa, hajimemashita, konbawa la apa la, tau la... tp nk buat ayat, hampeh.. hehehe btw, i love japan soo much! hehhee

    ReplyDelete
  7. tengah blaja bahasa jepun ke???tahniah le ye berpeluang dapat belajar bahasa jepun..dulu akak memang ngidam tapi hangat2 taik ayam jekk hehehehe...

    ReplyDelete
  8. wau. nanti boleh ajarin gue bahasa jepun deh. nanti naik tahun 3 kita pun amik bahasa asing. ingat nak amik jepun. lalala.

    ReplyDelete
  9. xpnh dgr gak huuuu

    ala comel tp sepatah pon xfhm hihi

    ReplyDelete
  10. tak pernah dengar jugak..hehehe.tapi memang comel lagu ni..hehehehe

    ReplyDelete
  11. apa die mencarut tu siti -.- amboi..cm menyeru.haha

    ReplyDelete
  12. blaja eh...teringin nak blaja bahasa lain gak huhu

    ReplyDelete
  13. lagu pames 2011 ni
    mana chan ni mmg kawaii suker dia
    lagu ni citer pasal bgn pagi kena buat aper dulu...

    ReplyDelete
  14. hahahaha besnye kau blaja jepunnn

    ReplyDelete
  15. dulu teringin sgt nk blajar bhs jepun...

    ReplyDelete