Aktiviti lasak yang best ! | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Friday, 11 January 2013

Aktiviti lasak yang best !

assalamualaikum. ;)


aktiviti lasak yang best ! aku ni boleh di kategorikan budak yang agak lasak. mana tak lasak, waktu kecil kerjanya asyik nak main parit je. rasa banyak masa free je, apa lagi ke parit le jawabnya. dok tangkap anak ikan seluang. dah macam satu kewajipan pulak. hiks.


maka, bila dah besar sikit dapat join buat aktiviti yang lasak sikit, aku tak de hal. makin suka adalah. bukan suka apa pon, dalam masa yang sama dapat pergi jalan-jalan tempat orang sekali. tidak ke sambil menyelam minum air. mueheheee


antara aktiviti lasak yang aku pernah join :


# mendaki gunung


google

berpeluang mendaki Gunung Stong Dabung Kelantan tahun 2006. aku join satu ekspedisi ke kelantan. semua negeri hantar peserta masa tu. dapatlah kenal pelajar-pelajar negeri lain. terasa letih kot dok panjat-panjat tu tapi itu yang seronok. keseronokan tu terasa lagi bila dah sampai kat puncaknya. dah lah ada air terjun. lagilah beronok-ronok jadinya. hehee



# berkayak


google

berpeluang main kayak masa join program Wilderness kat Pulau Tuba, Langkawi pada tahun 2006. ada siapa2 pernah join juga ? program ni famous juga tau waktu tu. tapi ini bukan kayak yang masuk kaki dalam kayak tuu tau. kayaknya jenis yang macam dalam gambar. aku ni dah lah tak pandai berenang kena pulak berkayak pulak tengah-tengah laut. nasib baik berkayak berdua dan pakai life jacket tu. kalau tak, hhhhmmmmmm.



# river crafting


google

aktiviti ni pon aku berpeluang buat masa join ekspedisi kelantan tu jugak. lepas mendaki gunung esoknya terus ber-crafting. tapi sungai yang aku pergi ni tak adalah ekstrems bebenar. airnya tak deras mana pon. jeram pon tak ada. bila dah terasa sloww tu, adalah bot yang tarik. rasa syok pulak bila bot yg tarik. rasa lajuu semacam. haha tapi boleh tahan letih jugaklah. mana taknya, dekat 6 jam jugaklah ber-crafting ni.



# cukup lasak kan ? hewhew

apa aktiviti lasak yang korang pernah buat ?


thanks for reading. ^^

23 comments:

  1. 3 aktiviti ni ena belum merasa lagi.. teringin sgt kak.. tapi belum ada rezeki lagi.. ena pun suka aktiviti lasak even cepat penat sejak badan mula berisi ni.. ngeeeeeeeee

    ReplyDelete
  2. lasak sungguh tu... saya suka ikut hubby memancing :D

    ReplyDelete
  3. Wah, seronoknyer... Mawar pernah berkayak jer. Teringin nak daki gunung.

    ReplyDelete
  4. huwaaaa memori nye teringat mase kecik kalau balik kg atok kat parit raja main parit gambut tangkap ikan cocot. hahaha tau x ikan yg mcm ikan todak tu. haha.

    2011, 2 kali kite dah naik gunung. gara2 amik subjek elektif kat utm, ekspedisi. 1st expedisi gunung belumut, kluang 2nd gedik2 join junior naik gunung panti, kota tinggi. besss wooo hiking. dah lama tak hiking, gian nye -_-'

    berkayak, river crafting tak pernah, sebab takut ngn air takut lemas. tapi dah try snorkling bestttt walaupun tak lasak..hik

    eh cuba la flying fox pun besttt.

    ReplyDelete
  5. weyh aku dulu wilderness juga...tp x igt la tahun berapa...hehehe..tp igat lg la pengalamn kayak tu..huh jauh gila

    ReplyDelete
  6. panjat gunung dah,badminton dah,hoki dah,bola jaring dah,merentas desa dah kira lasak jugalah kan..kayak belum rasa lagi..taklah kut dah tua..

    ReplyDelete
  7. lasak sungguh! wow! hehe
    emy pnah daki bukit. hehe
    api aktiviti lasak ni memang best. pengalaman

    ReplyDelete
  8. saya pernah mendaki, snorkeling, masuk gua.. hehe, tapi teringin nak hiking gunung kinabalu XD

    ReplyDelete
  9. sebarang arus sungai perak... terlepas hbislah x jumpa... ehehheh

    ReplyDelete
  10. saye tkot nk buat sume mnde ni..
    saye xbpe lasakkkk..
    huhu

    ReplyDelete
  11. pehh, lasak sangat tu.. tak mampu kite nak buat.. hehe.. tapi best :D

    ReplyDelete
  12. Kayak pernah lain lain tak pernah. Sobs. Takut lah nanti kena gigit pacat bila daki gunung. Hahha

    ReplyDelete
  13. akak paaaaaaaaling suke, daki gunung wlupun cepat pancit..miahahah

    ReplyDelete
  14. follow sini dari segment mak dara

    ReplyDelete
  15. sygnya yui takleh nak brlsk dah.

    ReplyDelete
  16. lasak ye cik ct ni.. sy pun lsaak gak.. suke manjat2.. suke kayak2.. suke lompat2 haha

    ReplyDelete
  17. gunung stong tu..haha..tak berkesempatan lagi nak naik..

    ReplyDelete
  18. suksis! semua ni pun memang ade. kehkeh. walaupun pada mulanya I ni tak suka lasak2. auwww.

    ReplyDelete
  19. teringin nak berkayak sampai sekarang belum pernah.

    ReplyDelete
  20. wahh..best nye berkayak..nia teringin la nak rs..tp takot..sbb xpndai berenang..n takot tgk air byk2 kat tgh2 laut tu..imagine yg pelik2 plak.haha

    ReplyDelete
  21. semuapn blm pernah try..mmg tak brjiwa adventorous :( salam kenal,jmput follow kmbali :)

    ReplyDelete
  22. waaa...seronoknya tgk...sejak masok u ni memang xjoin dh aktiviti lasak...xsempat...huhu...klu dlu sllu bkayak...

    ReplyDelete
  23. Eza penah berkayak.. kayak terlanggar batu, then terbalik.. mmg nebes giler time tuu. nasib baik ada life jacket.. heee..

    ReplyDelete