Patung Matryoshka | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Wednesday, 9 January 2013

Patung Matryoshka

assalamualaikum. ;)


patung mastryoshka. comellss gilos !




patung matryoshka adalah patung yang berasal dari Rusia. patung matryoshka terdiri daripada anak patung besar yang diisi dengan anak-anak patung yang lebih kecil didalamnya. corak patung tidak terhad. sekarang ni dah moden, macam corak dan bentuk boleh dijumpai.



eh, dapat bayangkan tak macam macam patung matryoshka ni ? bagi yang dah pernah tengok, tak ada masalah. yang tak pernah tau tuu. tahu ke tak ? huhuuu







okeh. begini ya. tengok gambar diatas ni. patung ni, kepalanya boleh dibuka. bila tengok dalamnya ada anak patung yang serupa cuma lebih kecil saiznya. bila buka kepala anak patung yang kedua, ada lagi anak patung dalamnya. bila buka lagi, 'eeh, ada lagi anak patung'. sampailah ke anak patung saiz yang paling kecil.



first time aku tengok patung mastryoshka ni dalam rancangan running man. tapi tak ingat pulak episod yang mana. teruja bila tengok Gary *kalau tak silap bukak patung tu, dalamnya ada patung lagi. bila buka patung yang kedua, ada lagi patung lagi kecik. sampailah yang terkecil sekali.




awat garang sangat pakcik ? senyum sikit. :)


# kreatif orang-orang ni kan. :)


thanks for reading. ^^

31 comments:

  1. assalamualaikum siti...cantik2 nyer...;)

    ReplyDelete
  2. bila tengok ni, ena selalu tengok cerita Higglytown Heroes.. awww comel sgt!

    ReplyDelete
  3. tapi pernah jumpa yg muka dia agak menakutkan. hiks.

    ReplyDelete
  4. buat koleksi mcm best je patung ni...hee~

    ReplyDelete
  5. gambar yang pertama tu macam susunan jari kaku pulak..hahahaha

    ReplyDelete
  6. Cantik + kreatif..

    Rasanya pernah tengok kot sebelum ni, entah... :)

    ReplyDelete
  7. comelnya patung2 ni kan..siti dah bekpes pagi n??

    ReplyDelete
  8. mmg comel buat hiasan.. :))

    ReplyDelete
  9. Running Man!Kegemaran tuh!
    Pernah jumpa patung ni tapi tak terbeli pula sebab kalau beli tak tahu nak buat ape. Buat perhiasan macam seram je.haha

    ReplyDelete
  10. mmg comel kn..kalau la ade patung nyau.. nak je beli.hehe

    ReplyDelete
  11. ha ah comel sgt..biasa juga tgok tapi nak beli mcm tak minat je..

    ReplyDelete
  12. pernah nengok je,tp xtau pun nama dia patung matryoshka:)

    ReplyDelete
  13. cantik. suke patung2 mcm nie.. tpi tak thu pulak ape namenye..heee

    ReplyDelete
  14. waah yang besar sekali tu adalah paling kecil.. xpernah tengok lagi

    ReplyDelete
  15. Salam...

    Datang membalas kujungan dari segmen yang sama. Done follow sini juga. Salam perkenalan Siti :)

    http://itmemawarputih.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. datang BW dari blog mak dara .. jom sggh blog yana -> http://www.nazlyizan.my/

    ReplyDelete
  17. dulu ada patung ni, but now ntah mane hilangnya

    salam kenal

    datang dari segmen mak dara

    ReplyDelete
  18. mcm seram dr barbie je hehe

    ReplyDelete
  19. comel kn...dh penah tgk sblom ni...klu bleh, nti nk buat koleksi :)

    ReplyDelete
  20. mohon blanje satu.. kuikuikui...

    ReplyDelete
  21. hehe mane nak dapat eh?

    ReplyDelete
  22. so cute!!! jalan-jalan dari segmen mak dara..

    ReplyDelete
  23. cute giler!

    dtg BW dr segmen Mak Dara :)

    ReplyDelete