Tutorial Pelbagai Jenis Pocket [Kocek] | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Wednesday, 2 April 2014

Tutorial Pelbagai Jenis Pocket [Kocek]

assalamualaikum. ;)


pertama kali jumpa tutorial pelbagai jenis pocket ni aku rasa kagum sangat. ada bermacam jenis pocket rupanya dalam dunia. hihii. semua pocket aka kocek [orang melayu kata] ni boleh diaplikasi kat beg mahupun baju/seluar tapi ikut kesesuaian juga ye. kreatif kan orang yang merekacipta setiap pocket ni.


Tutorial Pelbagai Jenis Pocket/Kocek
sumber gambar : ikatbag.com



buat masa ni, pocket/kocek yang aku tahu jahit berdasarkan gambar kat atas ni cuma pocket warna biru bercorak empat segi dan pocket berzip macam dalam entri Simple Make Up Bag. itupon masih belum cukup sempurna. ada cacat celanya lagi. entri ni lebih kepada rujukan aku di masa hadapan. aku ni mudah lupa. kang, tetiba nak cari balik tutorial ni tak jumpa walaupun kadang tu dah bookmark. +___+



pada sesiapa yang nak mencuba jahit pelbagai jenis pocket/kocek, boleh rujuk tutorial dari Tutorial Pelbagai Jenis Pocket/Kocek from IKATBAG.COM. ada 26 jenis tutorial semuanya. moga memberi manfaat pada yang nak mencubanya. :)



selamat mencuba !

thanks for reading. ^^

11 comments:

  1. Assalamualaikum awak. wahh comel2 jenis poket ya... mak sheila suka recycle baju2 pastu buat beg. ahhaha lawak sungguh. sejak kecik semuanya recycle je dalam rumah tu. hehehe rugi rasa tak reti menjahit.. mesin kat rumah sheila ada, tapi tak guna pun. tunggu mak datang je baru berfungsi. hihi singgah menabung digi sini....

    ReplyDelete
  2. cantik menarik tgn berseni...

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum ct...boleh dipraktikkn lagi poket yg lain2 tu...;)

    ReplyDelete
  4. berseni2.. nk cr bini yg kretif menjahit la cm ni... hehe

    ReplyDelete
  5. Byk jugak jenis poket ye..bru tau..hehee...yg pnh tgk tiga empat jnis poket je

    ReplyDelete
  6. Kalaulah ada kepakaran bab2 mcm ni kan best.. tapi! nan hado..hehee

    ReplyDelete
  7. Byk jenis poket rupanya.

    ReplyDelete