bila bulu mata jatuh dan masuk mata ~ | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Monday, 19 September 2011

bila bulu mata jatuh dan masuk mata ~

assalamualaikum. ;)


orang dulu2 cakap, kalau bulu mata jatuh, tandanya ada orang rindu. seronoklah kan siapa2 yang bulu mata dia jatuh. ada orang rindu tu. tapi, yang tak syoknya kita tak tau lah siapa yang merindui kita. 


adakah emak? ayah? boipren/gepren? atau pon kematian? hmm.


tapi, kalau orang yang dengki tak nak kasi orang lain nampak cantik, tiap2 hari lah dia merindui orang tu. yela, nak kasi bulu mata dia luruh semua. nanti mata dia tak ada bulu lagi lah kan. togel semacam.


itu kes bulu mata jatuh sahaja. tapi, kalau bulu mata jatuh dan masuk dalam mata kita tanpa kita sedar, apa pula maksudnya? adakah kita akan mengalami sesuatu yang di luar jangkaan? sesuatu yang mungkin menyentap jiwa raga?


hei. sudah sudah lah tu. tak payah nak di fikirkan sampai ke laut mati sana. positifkan diri ok.


bulu mata masuk dalam mata, mungkin disebabkan terlebih gonyoh ( gosok ) mata tu kot. tu pasal dia tersangkut dan terus masuk dalam mata. hehe setakat ni aku okeh je bila kena macam tu. tak ada pape side effect pulak yang timbul.


cuma, kalau nak buang bulu mata yang kat dalam mata tu, bersihkan sikit tangan tu. kot2 ada kuman ke kang. tak ke naya. ish2.


sekian.


p/s : tetiba rasa nak makan mekdi pulak.

30 comments:

  1. eyfa skrg main gosok2 mata, skrg mata eyfa dh luka dh. hehehe.

    ReplyDelete
  2. kesat mata ni nak makan mcd ke..jom bro belanja ehh..nak rss feed dari bro..meh sini.

    ReplyDelete
  3. hehe..tu ah kan..klu bulu mata gugur tu maknanya ada org rindu.hehe tp mitos je tu

    ReplyDelete
  4. bulu mata jatuh, sebuk duk tertanye2, sape la yg rindu tu..heee

    ReplyDelete
  5. a'ah ek.. cm ner ek bulu mate blh msk dlm mate :)

    ReplyDelete
  6. Seswai utk org angau... Tp pernh dgr tk kalau bull mata jatuh ltk at rambut nk kasi lebat mcm lawak jek.

    ReplyDelete
  7. kikikiki
    comei jek ngomelan ni
    cepat la ade org rindu
    spaya dok jegil jek mate ni tunggu bulu mate jatuh
    hehehehe

    ReplyDelete
  8. selalu dengar org kata yang pasal rindu tu..huhu

    lama tak jenguk,dah berubah wajah! i likeeee....

    ReplyDelete
  9. bulu mata masuk mata memang siksa...

    ReplyDelete
  10. pasal bulu mata jatuh ada org rindu ni.. aku dgr dr kecik lg wehh.. tp aku tak pasti sejauh mana kebenarannya.. yg aku tahu aku mmg tak percaya ! keh3

    yeayy !! aku seronok sbb ko suka blog aku yg ntah hape2 tu.. thanks wehh !! aku mmg cba ringankan blog spya sng nk loading.. aku paham sgt line ternet kt mesia yg suka buat aku ngamuk .. keh3

    ReplyDelete
  11. @EYFAalias

    luka bukan kuar air mata tu nanti eyfa. keluar darah kang. hehehe ;p

    ReplyDelete
  12. @Bro ahmad

    aha. cepat lah belanja mekdi bro. tak sabar ni. ;p

    ReplyDelete
  13. @Iz.Eusof (Abg Stalker)

    tandanya dah gatal nak kawen lah tu. hahah ;p

    ReplyDelete
  14. @Cik Aish

    yezza. mitos semata2 je tu. hehehe ;p

    ReplyDelete
  15. @SoLy SoLicious

    kan. mesti akan ty mcm tu punya. haha ;p

    ReplyDelete
  16. @cik najihah

    ai. tak de bulu mata? kena pakai bulu mata palsu lah ni nmpaknya fara. haha ;p

    ReplyDelete
  17. @aimi

    sebab, sebab dia gatal nak masuk lah tu. ekekeke ;p

    ReplyDelete
  18. @Hanis MY

    kite tak angau ea. haha

    pernah dengar dan pernah buat. haha kelakar pulak rasanya. ;p

    ReplyDelete
  19. @aimie amalina

    tunggu siapa lah tu kan. putera raja ke? ekeke ;p

    ReplyDelete
  20. @syarifahsidrus

    meluas jugak kan mitos ni. haha

    eh3, tak delah berubah sgt. simple2 je ni. hehe ;p

    ReplyDelete
  21. @mrs redzuan

    masa nak keluarkan tu ha yg payah kan. hehe ;p

    ReplyDelete
  22. @Cik TeN10

    haha. aku terkadang terpercaya jugak. mana tau fahrain ahmad yg rindu aku ke kan. ;)

    haha. welkem lah beb. ;)

    ReplyDelete
  23. hee, suka gosok mata di aal pagi ...

    jom2 mcD jom .. hee ..

    lama tak singgah sini kan .. apa kabar sitik ?

    ReplyDelete
  24. akak selalu kn mcm tu.. elok ngah bt keje ke hape, bulu mata gugur n msuk dlm mata.. grrrr

    ReplyDelete
  25. akak kalau gonyoh mata boleh bergegar katil ~ kawan lah yg cakap dulu

    ReplyDelete
  26. comei belog ;DD jom lha masuk segmen fya ;))

    ReplyDelete
  27. Ticer main2 mata... awwww... haha... jom makan mekdi..tapi tapi kat tempat Ticer ada kfc jak... huhu

    ReplyDelete
  28. jatuh sebab bulu mata terlalu panjang..almaklum kacuk kahkahkah ;p

    aci tak statement tu huhu..

    ReplyDelete