Kalori Burger McD | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Tuesday, 8 January 2013

Kalori Burger McD

assalamualaikum. ;)


kalori burger mcd ! banyak ke sikit ? cuba teka. kihkih *cerita pasal makanan lagi tak pe kan ? semalam cerita durian crepe. hiks !




sumber : McD



makan makanan yang di beli di mcD memang sedap kan ? lagi-lagi double cheese burger. pastu tambah pulak oreo McFlurry. peh ! terangkat beb. makan pulak waktu tengah mengidam. memang laju je habis. tapi, tahu tak ada berapa banyak kalori dalam burger-burger mcD ni ? sesiapa yang kisah akan pengambilan kalori ke dalam tubuh badan tuu, makan makanan mcD memang bukan yang terbaik. sebab ?


kalori burger-burger mcD ni tinggi gila hoi. kalah KLCC. wohaa !



sebelum ni aku tak sedar pulak yang mcD tu ada bagi senarai kalori makanan-makanan yang dorang sebab aku beli take away je. sampailah terbaca satu artikel kat sususejat.


contoh : kalori 1 set double cheeseburger

1 double cheese burger = 455 kcal
1 medium coke = 153 kcal
1 medium fries = 352 kcal
3 piring kecil sos = 60 kcal
1 oreo McFlurry = 338 kcal

jumlah kalori = 1 358 kcal

nak tau kalori burger-burger yang lain,



tu baru sekali makan beb. kalau orang yang suka makan mcD sehari 3 kali ( breakfast, lunch, dinner), berapa banyak kalori yang dah diambil. berapa banyak lemak yang bakal terkumpul. huhuu tapi sekarang bertekad tak mau makan mcd dah. boikot boikot boikot. ke, ada yang tak boikot dah ? terpulanglah pada kehendak masing-masing kan. huhuuu



# jaga diri, jaga kesihatan. kadang-kadang makanan-makanan segera ni lah penyebab penyakit. -_-


thanks for reading. ^^

23 comments:

  1. ermmmmmmmmmmm x nak da

    ReplyDelete
  2. bru semalam telan beger mekdi.. sobs..sobs...

    ReplyDelete
  3. fuh sungguh bahaya dan mendatangkan kesan yg tidak baik..naseb la x suka makan

    ReplyDelete
  4. sy selalu beli triple cheeseburger dlu... itu pon x kenyang.. hahahaha perut sy ni memang x senonoh.. ish2...

    ReplyDelete
  5. memang menggemukkan! makanan yang tak menyihatkan badan..

    ReplyDelete
  6. aku dah lama boikot mcd, starbucks, nestle, maybelline, loreal paris(la sangat!!), dan yg sewaktu dengannnya.. tak terganggu hidup pun tanpa mereka mereka sume..haha..jd sihat lgi kan.

    ReplyDelete
  7. tak pernah masuk McD dik.lalu ternampaklah..

    ReplyDelete
  8. yahudi memg nk merosakkan kesihatan org islam...
    kalori berlebihan-badan jd gemuk, malas dan berat- malas solat n berjihad...

    ReplyDelete
  9. dah lebih dari yg sepatutnya :)

    ReplyDelete
  10. setakat ni masih boikot.. haha

    ReplyDelete
  11. hihi.. oh..jgn mkn..burger len pon gtu kot..kih2

    ReplyDelete
  12. alamak.....suke makan begerrrrr

    ReplyDelete
  13. salam.. datang terjah dari link blog mak dara.. ^_^

    http://www.lokmanramli.my

    ReplyDelete
  14. uiiii sedapnya burger...

    p/s: terjah sini dari segmen mak dara dan terus follow

    ReplyDelete
  15. errmmm...tp sekarang tgh hot prosperity burger, saya suka...hehe

    ReplyDelete
  16. tak nak la mad makan buger mcd..

    ReplyDelete
  17. nampak sedap.. sebenarnya dulu fav nie.. tapi sekarang dah tak sentuh langsung :)

    ReplyDelete
  18. sedapnya..hehe..tapi tak pernah makan..boikot boikot boikot tu yang tak tahan tu. boikot bukan bermusim. kita buat kerana Allah.


    p/s: singgah sini balik..dan follow juga. selamat berkenalan. ^____^

    ReplyDelete
  19. arghhh!!!my fav dabel cheese bege!!!waaaaa...ptt la mkin hr mkin tembam ni..

    ReplyDelete
  20. hee...da lama da boikot mcd ni...haha~

    ReplyDelete
  21. dulu slalu mkn burger mcd !! peminat tegar ... tp sejak kempen boikot. jejak pon tak lg kat mcd

    ReplyDelete
  22. sekarang ni dh xmkn kt mcd...tp cik lynn ada simpan snarai kalori mknn kt mcd...

    ReplyDelete
  23. patut la aktiviti diet I tak menjadi. hahahak.

    ReplyDelete