CARA BUAT COIN PURSE BENTUK BULAT | Siti Kektus

Cerita MizzTina

Saturday 23 November 2013

CARA BUAT COIN PURSE BENTUK BULAT

assalamualaikum. ;)


semenjak zip beg dompet aku rosak, agak payah untuk aku simpan duit syiling. mana tak nya, bila tonggengkan beg dompet tanpa sengaja, mula lah duit syiling berterabur keluar. -_- kalau sekali je tak pe lah jugak. ni banyak kali pulak tuu. memandangkan mood rajin sudah mari, maka aku pon mulalah menggerakkan jari jemari buat coin purse bentuk bulat ni. hihiiiCara buat coin purse bentuk bulat dari kainsebenarnya, cara buat coin purse bentuk bulat ni lebih kurang sama dengan beg bulat untuk untuk earphone sebelum ini. yang membezakannya ialah kedudukan zipnya. zip coin purse ini aku alihkan kedudukannya ke atas sedikit.

material yang diperlukan untuk membuat coin purse bulat ini ialah 2 helai kain berbentuk bulat2 helai pengeras kain, dan zip. aku tambahkan pengeras kain tu untuk bagi purse tu lebih keras sedikit. pengeras ini yang lembut sedikit ye. langkah-langkahnya bleh rujuk gambar-gambar dibawah atau boleh rujuk ENTRI coin purse yang lepas.


step yang terakhir, jahitkan sekeliling coin purse bulat untuk lebih kemas. kalau tak nak jahit sekeliling tuu macam gambar terakhir ini pon tak apa. ikut lah citarasa masing-masing. pada yang terajin nak tambah aksesori comel kiut miut pon tak ada masalah. serlahkan saja kreativiti mu. ^^


SELAMAT MENCUBA !

thanks for reading. ^^

5 comments: